Izgradnja kuće u Parizu – ključ u ruke

 

Kuća je rađena po sistemu “ključ u ruke” godine 2017

atmosferske vode

Ključ u ruke

Kuća je rađena po sistemu “Ključ u ruke” sa kompletnom izradom instalacija infrastrukture kroz dvorište, izradom vodovodne mreže, izradom kanalizacione mreže, telefonskih linija, izrada kanalizacione instalacije, odvod atmosferskih voda i ostalim radovima.

Na ovoj stranici videćete samo neke detalje prilikom izvođenja radova a u kategoriji galerija ćemo objaviti više fotografija.

Temeljna hidro izolacija spoljnog zida

Objekt je građen sa termo blokom Winerberger koji je kupljen u Francuskoj i proizveden je od strane domaćih fabrika. Mođemo da konstatujemo da su blokovi koji su proizvedeni u Srbiji kvalitetniji u smislu preciznosti dimenzija i pravilnosti oblika. Neki blokovi koje smo dobili na gradilište su odstupali i po 5 milimetara u dimenzijama i ,mogi su imali takozvani trbuh tako da je zidanje išlo dosta sporije od uobičajenog.

krov Objekt je zamišljen i isprojektovan kao prizemlje sa potkrovljem koje je sakriveno u tradicionalni francuski kameni crep – ardoaz . Tako se naravno izgovara ta reč. Potrebno je znanje za postavljanje ovih kameih ploča jel to rade posebni majstori koji se bave samo tim poslovima. Suština je priprema krova sa posebnim standardima i posebnim letvicama na kojia vise te kamene ploče. Ardoaz ima redosled postavljanje i ukoliko pogrešite ili slomite neki komad , morate ponovo sve da skinete i ponovite posao. Ne može se kao kod standardnoh crepa jedan izvući i zameniti. Zaboravite na te opcije. Prilično ozbiljan i odgovoran posao.

Ardoaz

Ardoaz

 Ostali radovi u opciji “ključ u ruke”

Posle postavljanja crepa i pokrivanja gornje strane krova sa specijalnim cink limom prešlo se na ugradnju spoljne stolarije koja je bila aluminijumska sa najboljim termičkim karakteristikama i bojena u antracit boju po ton karti. Roletne su takođe bojene u istu boju kako bi sve bilo usaglašeno.  Posle toga se radila demit fasada sa 12 cm stiropora kako bi se dobila što bolja termika.

Iznutra je dodatno postavljana mineralna vuna pošto se nije radilo sa malterom nego isključivo sa gips pločama. Postavljali su se i pregradni zidovi od UW i CW profila koji su se sa jedne i druge strane duplo platali. Tako obično rade na zapadu i ovaj hibridni sistem gradnje je ujedno i najkvalitetniji. Spoj tradicionalnog čvrstog materijala za spoljne zidove zbog još uvek konzervativnih razmišljanja i iznutra novi i moderni materijali. Doduše ni to više nisu novi materijli pošto se koriste već decenijama.

pregradni zidovi sa konstrukcijom od profilaPosle toga su se radili i svi ostali poslovi kao što su lepljenje keramičkih pločica i svega što prati te radove.Takođe i izrada instalacija za vodovod i kanalizaciju po francuskom sistemu sa njihovim cevima koje su prilično tankoslojne, otprilike malo deblje nego naša creva za tuširanje. Izrađivala su se talijanska kupatila koja inače oni tradicionalno nazivaju italijanski tuš sa ravnim podovima bez ograničenja i kadica.

italijanski tus

Da ne bi dužili priču posao u varijanti “ključ u ruke” je prilično kompleksan i zahteva izuzetno znanje ukoliko se radi po normativima i standardu i potrebno je ispoštovati redosled radova jer u suprotnom posao se prilično zakomplikuje i ne mođe se uraditi kako treba. Mi imamo dugogodišnje iskustvo i prilično znanje tako da nam to ne predstavlja problem.

travertino oko prozora i vrata

Na kraju smo uradili tehniku travertino oko prozora i vrata kako bi investitoru dodatno ulepšali objekt, ali više o detaljima ćet pronaći na našoj stranici GALERIJA.

Ostavite odgovor

*

Captcha Captcha Reload


Top call myhomecompany