Visoki “rohbau” – Cenovnik

visoki rohbau

Pojam visoki „rohbau“ koji je uvrežen u Nemačkoj i nekim drugim zapadnim zemljama u suštini znači da je objekat završen u konstruktivnom smislu sa nekim zanatskim završnim radovima ali ne u potpunosti. (bukvalni prevod reči – ljuštura,školjka).
visoki rohbau 2U našem terminu visoki“rohbau“ u gradnji montažnih kuća znači da je kuća sa spoljne strane u potpunosti završena i zatvorena tj. sa sledećim nezavršenim zanatskim radovima iznutra: (nisu završeni podovi – hidroizolacija, termozolacija, košuljica, i podne obloge, nije završena elektroinstalacija, nije završen vodovod i kanalizacija, nije zalepljena keramika, nisu postavljene sanitarije, ostaje gletovanje i krečenje i nisu postavljena sobna vrata). Za svaki ponaosob paket je definisan nivo cene za pojedinačnu opremu što možete pogledati na strani opremljenost montažnih kuća – paketi (ekonomik,niskoenergetski i pasivni).
Znači izvana je završena fasada, ugrađena spoljna stolarija (prozori i ulazna vrata), postavljen je crep i oluci. Jednom rečju kuća je završena i zaštićena od uticaja vlage i kiše i od temperaturnih uticaja spolja (vazduha). To je u suštini pojam visoki „rohbau“ ili kako bi neki preveli visok nivo završenosti grubih građevinskih radova.

 

Cenovnik za montažne kuće : za stepen završenosti visoki “rohbau” cene se kreću u rasponu od 190 evra po m² pa do 320 evra po m² u zavisnosti od paketa i kvadrature kuće.

Za detaljnije informacije i tumačenje cenovnika ćete morati pozvati na naše info telefone :

 021/4774-240 ; 021/4728-228 ; 065/8882-298

Ostavite odgovor

*

Captcha Captcha Reload


Top call myhomecompany